Toneelkostuums ontwerpen en uitwerken voor Theater M, Vuyle Partye!

Vuyle Partye

  •  Van 9 februari 2017 tot 11 maart 2017
Het verhaal begint bij twee broers (Roef en Cnoop) en een zus (Jutte), die als rondreizend gezelschap stranden in Mechelen en daar “Vuyle partye” brengen. De stijl waarin de voorstelling gebracht wordt, is zoals het vroeger was. Theater waar het ooit voor uitgevonden is: de mensen samenbrengen om naar een verhaal te luisteren en te kijken. Theater om te ervaren, te lachen, te voelen, te proeven.
“Vuyle partye” vertelt de historie van Kat die op zoek is naar de liefde, bijgestaan door moe en va. Kat is 25 en het wordt dringend tijd dat ze van ’t straat is. Er wordt over geklapt en ge weet hoe de mensen zijn. Maar van horen zeggen hoort ge ook veel liegen. En wie is de man in het zwart? Is Kat zot geworden? En Wis met haar scheel oog, ze heeft altijd alles gezien maar ook al miserie gebracht. Zal bonenkruid genoeg zijn, zal een bedevaart helpen, zal dromen iets opleveren,… wie zal het zeggen?
Theater M werd uitgedaagd om een eigen voorstelling rond het thema “recht en onrecht” te maken binnen het fantastische project Oprecht Mechelen.
  • Spel: Yves De Lathauwer, Wim Peters, Helga Van der Heyden
  • Tekst: Helga Van der Heyden en Yves De Lathauwer
  • Coach: Stefan De Waele
  • Productie: theater M
  • I.s.m. OPRECHT MECHELEN












































Reacties

  1. We zijn ongelooflijk gelukkig met onze kostuums ;-) Mvg, Helga en de andere Vuyle Partyers x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel graag gedaan. Wij vonden het ook een topvoorstelling. Allen daarheen zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bezoek aan KASK modeacademie Gent en HOGent Bachelor in de modetechnologie met de studenten van 2 mode.

Voor de kleding van “Dwazen” bewandelde Toneel Heverlee een ongebruikelijke, maar zeer interessante weg. De afdeling Mode van Ursulinen Mechelen ontwierp de kostuums. We hebben het ze gewoon gevraagd en ze stemden meteen in. Tien superenthousiaste studenten en twee gedreven docenten zorgen voor een creativiteit en visie die we zelf nooit zouden hebben kunnen bedenken. Het is het afstudeerproject van de opleiding Creatie en patroonontwerpen (Se-n-se). De speciaal voor de “Dwazen” ontworpen collectie zal eind juni op de Mechelse catwalk in het Hof Van Busleyden te bewonderen zijn, als voorproevertje van de tentoonstelling ‘Zot Geweld, Dwaze Maagd’ … Dat er tien leerlingen zijn is handig toeval: er zijn tien personages in “Dwazen”, dus elke leerling kleedt één acteur/trice.